Άι Γιάννης

Home / Παραλίες / Άι Γιάννης

Ai Giannis Wide
Πρόκειται για ένα εκκλησάκι χτισμένο σε ένα βράχο και που προσφέρει απίστευτη θέα ενός γραφικού τοπίου. Η μικρή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη είναι χτισμένη στην περιοχή που ονομάζεται Καστρί, 7χλμ ανατολικά της Γλώσσας και βόρεια της Χώρας. Αρχικά, η περιοχή αυτή ονομάστηκε Καστρί γιατί πιθανότατα στο παρελθόν υπήρχε κάστρο το οποίο προστάτευε το νησί από τους πειρατές και γενικά από διάφορους εισβολείς. Ο καταπληκτικός και λίγο απότομος βράχος συνδέεται με το νησί με ένα στενό μονοπάτι και για να ανέβει κανείς μέχρι επάνω, θα έρθει αντιμέτωπος με 200 σκαλιά. Αν κάποιος θελήσει να κάνει μπάνιο, υπάρχει δίπλα ακριβώς από το βράχο παραλία η οποία αν και μικρή, ελκύει πολλούς επισκέπτες.

Η παράδοση λέει πως η εκκλησία χτίστηκε σε εκείνο το σημείο εξαιτίας μιας εικόνας. Πιο συγκεκριμένα, παλιά, υπήρχε ένας ψαράς από την Γλώσσα που πήγαινε στο Καστρί για ψάρεμα. Ένα βράδυ που επέστρεφε είδε πάνω στο βράχο ένα φως. Το έβλεπε συνέχεια όμως, μέχρι που κάποια στιγμή είδε στον ύπνο του μια γυναικεία φιγούρα να του λέει πως σε εκείνο το σημείο υπάρχει η εικόνα του Αγίου Ιωάννη. Την επομένη μέρα, ο ψαράς ανέβηκε στο βράχο και είδε την εικόνα. Προσπάθησε να την πάρει αλλά κάθε φορά που την έπαιρνε, η εικόνα του Αγίου επέστρεφε στο σημείο αυτό. Για αυτό το λόγο χτίστηκε και η εκκλησία εκεί και γιορτάζεται στις 29 Αυγούστου.

Το εκκλησάκι αυτό, όμως, έγινε γνωστό μέσω της ταινίας «Mama mia» αμερικάνικης παραγωγής το 2008. Πολλές σκηνές από τον γάμο γυρίστηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη .

Για να φτάσει κανείς στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί, μπορεί να χρησιμοποιήσει ταξί είτε να νοικιάσει αυτοκίνητο είτε να προτιμήσει το γραφείο μας MichalisTours.

 

Δρομολόγια Ώρα Τιμή
Αναχώρηση από Σκόπελο  8:30   16 €
Αναχώρηση από Αι Γιάννη 10:05
Αναχώρηση από Παραλία Καστάνη * 15:30

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Leave a Comment