Μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου

Home / Μοναστήρια / Μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου

Saint RiginosΟ Άγιος Ρηγίνος έζησε το 4ο αιώνα μ.Χ. Με την βοήθεια των γονιών του, έλαβε την εκπαίδευση τη εποχής του αλλά η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να έρθει πιο κοντά στον Χριστό και να ζήσει με το θέλημά Του. Η φήμη της αγιοσύνης του έφτασε και στο νησί της Σκοπέλου και οι κάτοικοί του τον δέχτηκαν σαν πνευματικό οδηγό τους. Ο Άγιος Ρηγίνος, όντας ο πρώτος Επίσκοπος του νησιού, βασανίστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουλιανό τον Παραβάτη υποστηρίζοντας την πίστη του προς τον Χριστό. Βασανίστηκε τόσο που στο τέλος αποκεφαλίστηκε μαζί με άλλους σαράντα άγνωστους κατοίκους από την Σκόπελο οι οποίοι θεωρήθηκαν Μάρτυρες από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Με βάση την ιστορία, το μοναστήρι χτίστηκε το 1728 και πιθανότατα πάνω από τα ερείπια ενός προγενέστερου βυζαντινού μοναστηριού. Η τωρινή εκκλησία χρονολογείται από το 1960. Στην αυλή του μοναστηριού, ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τον τάφο του Αγίου. Επίσης, βορειοδυτικά του μοναστηριού υπάρχουν κελιά μοναχών ενώ από την άλλη μεριά υπάρχει μια κρήνη.

Αξίζει να επισκεφτεί το συγκεκριμένο μοναστήρι για να μάθει περισσότερα για αυτό αλλά αξίζει περισσότερο να το επισκεφτεί στις 24 και στις 25 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει την μεταφορά των λειψάνων του Αγίου σε όλο το νησί μέσα από τα γραφικά δρομάκια.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την Ιερά Μονή μπορούν να πάνε είτε με ταξί είτε να νοικιάσουν αυτοκίνητο είτε να προτιμήσουν το γραφείο μας MichalisTours.


Φωτογραφίες:

Leave a Comment